Compania Al Dahra din EAA investeşte 500 de milioane de dolari în România

Autor: Andra Stroe Postat la 25 septembrie 2018 95 afişări

În urma achiziţiei recente a companiei Agricost şi preluarea în concesiune a Insulei Mari a Brăilei, cea mai mare fermă consolidată din Europa, Al Dahra, lider multinaţional în sectorul agroalimentar, specializat în cultivarea, producţia şi comercializarea de nutreţuri şi produse alimentare esenţiale, precum şi în gestionarea de lanţuri de aprovizionare, informează că intenţionează să investească încă 500 de milioane de dolari în România în următorii cinci ani, în diverse sectoare. Acest anunţ coincide cu vizita în România a delegaţiei formate din echipa de conducere a companiei Al Dahra. În cadrul vizitei, au avut loc mai multe întâlniri şi discuţii cu înalţi oficiali din ţară.

Compania Al Dahra din EAA investeşte 500 de milioane de dolari în România

În ceea ce priveşte investiţiile în agricultură, Al Dahra are în vedere achiziţionarea de teren agricol suplimentar în România şi va investi în modernizarea portofoliului existent de maşini şi tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producţie anuală de un milion de tone metrice de cereale şi furaje combinate până în anul 2022. În paralel, se va dezvolta un punct de colectare a cerealelor cu silozuri, având capacitatea de a gestiona două milioane de tone metrice de cereale de diferite tipuri, provenind atât de la fermele româneşti operate de Al Dahra, cât şi de la cele din afara companiei. Centrul de cereale va facilita crearea de inventar strategic, rotaţia stocurilor şi tranzacţionarea pe piaţa internaţională. În plus, pentru a eficientiza prelucrarea şi distribuirea stocului furajer, vor fi implementate cinci instalaţii de deshidratare şi de granulare a furajelor.

Din punct de vedere al investiţiilor în logistică şi în lanţul de aprovizionare, Al Dahra intenţionează să achiziţioneze un punct de operare la portul Constanţa pentru a facilita exportul de cereale şi importul de îngrăşăminte. Mai mult, va constitui o companie de îngrăşăminte specializată, responsabilă cu importul de îngrăşăminte în România şi comercializarea pe pieţele vecine, cu un volum estimat de 350 de mii de tone anual. În plus, Al Dahra va investi în modernizarea instalaţiilor de încărcare din portul de la Brăila, pentru o capacitate sporită a mărfurilor şi a traficului de nave.

De asemenea, compania are în plan investiţii în sectorul creşterii animalelor, prin înfiinţarea unor ferme agricole cu capacitatea de a găzdui un efectiv de 150 de mii de capete de specii diferite de animale. În plus, Al Dahra va realiza şi alte investiţii care vizează crearea unei reţele eficiente în lanţul agricol de pe piaţa românească, printre acestea numărându-se fabrici şi puncte de ambalare, precum şi alte servicii cu valoare adăugată, în funcţie de cerinţele business-ului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
ferma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.