Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: Dacă un acuzat de evaziune achită prejudiciul, TOŢI inculpaţii scapă de urmărirea penală

Postat la 11 decembrie 2018 39 afişări

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a modificat, marţi, Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, astfel încât dacă unul dintre inculpaţii acuzaţi pentru aceeaşi evaziune fiscală achită prejudiciul - majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile - atunci toţi acuzaţii scapă o singură dată de urmărirea penală. Proiectul va fi votat decizional, miercuri, de către deputaţi, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: Dacă un acuzat de evaziune achită prejudiciul, TOŢI inculpaţii scapă de urmărirea penală

"Dispoziţiile art.10 alin. (1) se aplică tuturor inculpaţilor care au săvârşit împreună una dintre faptele prevăzute de art.8 şi art.9, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceştia", prevede amendamentul adoptat în raportul suplimentar, marţi, în şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

 

Proiectul care modifică Legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale urmează să ajungă la vot, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, for decizional pentru iniţiativa legislativă, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.