Comisia Europează a prelungit perioada de scutire de taxe vamale şi de TVA pentru importurile de echipamente medicale din ţări din afara UE

Autor: Alexandru Nanu Postat la 29 iulie 2020 43 afişări

Comisia Europează a prelungit perioada de scutire de taxe vamale şi de TVA pentru importurile de echipamente medicale din ţări din afara UE

Comisia Europeană a prelungit, recent, perioada de scutirea de la plata taxelor vamale şi a TVA-ului pentru importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe, pentru a contribui la combaterea coronavirusului. Această măsură va facilita, din punct de vedere financiar, accesul la echipamente medicale de care medicii, asistenţii medicali şi pacienţii au atât de multă nevoie, conform unui comunicat recent de pe site-ul instituţiei.

Această măsură include măştile şi echipamentele de protecţie, precum şi kiturile de testare, ventilatoarele şi alte echipamente medicale. 

Astfel, în data de 23 iulie 2020, Comisia Europeană a decis să prelungească scutirea temporară de taxe vamale şi TVA la importul de dispozitive medicale şi echipamente de protecţie din ţări terţe pentru a ajuta la lupta împotriva coronavirusului.

La data de 11 iunie 2020, Comisia a invitat la consultări xtoate statele membre, precum şi Regatul Unit, cu privire la necesitatea prelungirii şi au procedat la solicitarea acesteia. Scutirea se va aplica neîntrerupt până la data de 31 octombrie 2020.

Legislaţia actuală a UE dispune de instrumente excepţionale în sprijinul victimelor catastrofelor, care pot fi utilizate pentru a face faţă crizei sanitare fără precedent cauzate de coronavirus.

Scutirea de taxe vamale şi TVA la import se aplică pentru următoarele categorii:

  • organizaţii de stat (organe de stat, organisme publice şi alte organisme guvernate de drept public, inclusiv spitale, organizaţii guvernamentale, comune / oraşe, guverne regionale etc.);
  • organizaţii caritabile sau filantropice aprobate de autorităţile competente ale statelor membre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
echipamente,
medici,
comisie,
taxe,
tva,
prelungire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.