Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare şi să îşi corecteze DEFICITUL bugetar structural

Postat la 22 mai 2017 113 afişări

Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare între femei şi bărbaţi, să consulte partenerii sociali înainte de a stabili salariul minim şi să îşi îmbunătăţească sistemul de colectare a taxelor, potrivit unui document publicat luni de instituţie.

Comisia Europeană recomandă României să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare şi să îşi corecteze DEFICITUL bugetar structural

Executivul european recomandă României să îşi îmbunătăţească politicile pentru a-i viza pe oamenii care sunt în afara pieţei muncii şi să adopte legislaţia care egalizează vârstele de pensionare pentru femei şi bărbaţi. Legea egalizării vârstei de pensionare a femeilor şi bărbaţilor a fost propusă parlamentului în 2013 şi a fost adoptată, până în prezent, doar de Senat.

În 2017, România trebuie să asigure şi acordul cu recomandările Consiliului în vederea corectării deviaţiei semnificative de la parcursul de ajustare către un obiectiv bugetar pe termen mediu. Concret, România trebuie să ajungă la un deficit bugetar structural de cel mult 1% din PIB în 2017 şi de 0,5% din PIB în 2018, în condiţiile în care deficitul structural actual este estimat la peste 2%.

Pentru 2018, Comisia Europeană (CE) recomandă României să continue politica fiscală în linie cu cerinţele ramurii preventive a Pactului de Stabilitate şi Creştere, care se traduce printr-un efort fiscal substanţial în 2018. România trebuie să asigure aplicarea integrală a cadrului de reglementare fiscal. De asemenea, trebuie să îşi îmbunătăţească sistemul de colectare a taxelor şi să combată munca nedeclarată inclusiv prin asigurarea utilizării sistematice a controalelor integrate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.