Comisia Europeană prezintă un plan de ajutor financiar pentru Ucraina. UE va ajuta Kievul să-şi plătească datoria la gaze naturale ruseşti, anunţă Oettinger

Postat la 04 martie 2014 41 afişări

Comisia Europeană urmează să prezinte miercuri un plan de ajutor pentru Ucraina, care se confruntă cu grave probleme financiare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului de la Bruxelles, Pia Ahrenkilde-Hansen.

Comisia Europeană prezintă un plan de ajutor financiar pentru Ucraina. UE va ajuta Kievul să-şi plătească datoria la gaze naturale ruseşti, anunţă Oettinger

 "Colegiul comisarilor urmează să ajungă la un acord în legătură cu planul de ajutor", a declarat Pia Ahrenkilde-Hansen.

Executivul european are în vedere mai multe scenarii pentru acordarea unui ajutor financiar Ucrainei, aflată în pragul falimentului. În acest sens, Comisia colaborează cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care ar urma să acorde cea mai mare parte a ajutorului financiar.

Noua putere de la Kiev a afirmat că are nevoie de 35 de miliarde de dolari pentru doi ani şi că aşteaptă din partea FMI un ajutor de 15 miliarde de dolari pentru acest an.

Sumele sunt însă mult sub cele discutate la Bruxelles, unde Acordul de Asociere propus de UE Ucrainei urma să fie însoţit de o sumă de aproximativ 610 milioane euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-prezinta-un-plan-de-ajutor-financiar-pentru-ucraina-ue-va-ajuta-kievul-sa-si-plateasca-datoria-la-gaze-naturale-rusesti-anunta-oettinger-12195501
12195501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.