Comisia Europeană anunţă reducerea cu peste 50%, începând cu 1 iulie, a costurilor costurile legate de transferul de date, în roaming

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 iunie 2014 94 afişări

De la 1 iulie 2014, Uniunea Europeană va reduce cu peste jumătate plafoanele tarifare pentru descărcarea de date: de la 45 cenţi/MB la 20 cenţi/MB.

Comisia Europeană anunţă reducerea cu peste 50%, începând cu 1 iulie, a costurilor costurile legate de transferul de date, în roaming

Un comuncat al reprezentanţei Comisiei Europene oferă exemplul microbiştilor, care, pe perioada Cupei Mondiale, călătoresc în interiorul UE, şi care vor plăti de 25 de ori mai puţin pentru traficul de date în roaming decât în timpul Cupei Mondiale din 2010. De când UE a introdus plafoane pentru serviciile de date în roaming, consumul de date a crescut semnificativ, iar apelurile telefonice şi mesajele scrise vor fi, şi ele, mai ieftine, arată comunicatul.

În plus, de la 1 iulie 2014, furnizorii de servicii de telefonie mobilă din Europa pot face oferte speciale pentru traficul de date în roaming înainte de plecarea în călătorie şi, în cazul în care acest lucru este posibil, vor permite alegerea unui furnizor local de servicii de telefonie mobilă, cum ar fi trimiterea şi citirea de emailuri, citirea ştirilor online, încărcarea de fotografii şi vizionarea de videoclipuri online, în ţara pe care turistul o vizitează.

Comunicatul arată că UE lucrează la elaborarea unor noi reglementări, care vor elimina cu totul tarifele pentru roaming. Regulamentul Comisiei privind realizarea unui continent conectat prevede eliminarea tarifelor pentru roaming, acces garantat, deschis şi neutru la internet, precum şi o mai bună protecţie a intereselor utilizatorilor reţelelor mobile şi de bandă largă în calitate de consumatori.

Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisarul responsabil cu agenda digitală, a declarat: "Această reducere masivă a tarifelor pentru serviciile de date în roaming va aduce schimbări majore pentru noi toţi în această vară. Nu este însă suficient. De ce trebuie să existe tarife pentru roaming într-o piaţă unică? Până la sfârşitul acestui an sper să asistăm la eliminarea completă a tarifelor pentru roaming, aşa cum s-a convenit — propunerea a primit deja girul Parlamentului, acum fiind rândul statelor membre să pecetluiască înţelegerea!”

Tarifele pentru roaming atinseseră nivelul lor maxim acum câţiva ani, când UE a început să ia măsuri în 2007. Rezultatul este o reducere cu 80-90% a tarifelor de roaming în 2014 faţă de 2007.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-anunta-reducerea-cu-peste-50-incepand-cu-1-iulie-a-costurilor-costurile-legate-de-transferul-de-date-in-roaming-12825564
12825564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.