Comisia de revizuire: Este posibilă folosirea unei probe obţinute ilegal doar în apărarea acuzatului

Postat la 04 februarie 2014 37 afişări

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat marţi un amendament la proiectul de modificare a legii fundamentale prin face face posibilă folosirea probelor obţinute ilegal doar în cazul în care acestea sunt în favoarea acuzatului, iar în celelalte cazuri sunt interzise.

Comisia de revizuire: Este posibilă folosirea unei probe obţinute ilegal doar în apărarea acuzatului

 "Este interzisă folosirea unei probe obţinute ilegal, cu excepţia cazului în care aceasta este folosită în favoarea celui acuzat", se arată în noua formă a alineatului 14 al articolului 23 din iniţiativa de revizuire.

Iniţial, textul propus spre introducere suplimentar în textul legii fundamentale arăta: "Este interzisă folosirea unei probe obţinute ilegal".

Amendamentul a fost formulat de senatorul PSD Ioan Chelaru şi adoptat în unanimitate de membrii comisiei de revizuire.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-de-revizuire-este-posibila-folosirea-unei-probe-obtinute-ilegal-doar-in-apararea-acuzatului-12018160
12018160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.