COMENTARIU AFP: România a ratat şansa fondurilor europene. Are cel mai slab nivel de absorbţie dintre cele 27 de state membre UE

Postat la 19 noiembrie 2012 17 afişări

România a ratat şansa fondurilor europene, un lucru ilustrat, de exemplu, de întârzierile unui şantier la Braşov, unde cei 230.000 de locuitori ai oraşului aşteaptă de mai mulţi ani ca o autostradă să asigure legătura cu Bucureştiul şi o dezvoltare economică sigură, comentează AFP.

"Mă întâlnesc cu numeroşi investitori cărora le-ar plăcea să vină aici, dar care nu o fac din cauza dificultăţilor accesului în regiunea noastră", declară pentru AFP primarul Braşovului, George Scripcaru, fără să îşi disimuleze "frustrarea". Bruxelles-ul a pus la dispoziţia României suma de 20 de miliarde de euro ca fonduri nerambursabile în perioada 2007-2013, cu scopul de a reduce diferenţa de dezvoltare între această fostă dictatură comunistă şi Europa de Vest, în special în domeniul infrastructurii, scrie Jonas Mercier, autorul comentariului AFP. România a utilizat mai puţin de 10% din sumă, reprezentând cel mai slab nivel de absorbţie în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
comentariu,
absorbtie,
europa
/actualitate/comentariu-afp-romania-a-ratat-sansa-fondurilor-europene-are-cel-mai-slab-nivel-de-absorbtie-dintre-cele-27-de-state-membre-ue-10337144
10337144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.