Comemorarea a 24 de ani de la Revoluţia din '89, în Capitală - Banner la depunerea de coroane: "Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia"

Postat la 21 decembrie 2013 39 afişări

Revoluţionarii care participă sâmbătă, în Capitală, la ceremoniile depunerii de coroane în memoria eroilor din 1989 au afişat bannere cu mesaje ca "Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia", ei cerând totodată "lustrarea clasei politice instalate după '89".

Comemorarea a 24 de ani de la Revoluţia din '89, în Capitală - Banner la depunerea de coroane: "Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia"

 Organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, ceremoniile militare au început dimineaţă, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei. Acolo, s-a intonat imnul României, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor şi au fost depuse coroane de flori, în prezenţa a câteva zeci de persoane, între care rude ale victimelor din decembrie 1989.

În jurul orei 12.30, ceremoniile s-au mutat la troiţa din Piaţa Universităţii, unde circulaţia a fost restricţionată temporar pe bulevardul Nicolae Bălcescu, sensul spre Piaţa Romană. La eveniment au participat militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi aproximativ 100 de persoane, între care şi un grup de revoluţionari, cu două bannere. Pe unul dintre acestea era scris mesajul "Nu mistificaţi isoria recentă, domnilor istorici. Întrebaţi-l pe Iliescu cine a deturnat Revoluţia din decembrie 1989, cine sunt vinovaţii pentru victime, cine sunt vinovaţii pentru mineriade, când se vor repara prejudiciile. Vrem adevărul. Semnat: Un supravieţuitor", iar prin celălalt banner se cerea "lustrarea clasei politice instalate după '89".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comemorarea-a-24-de-ani-de-la-revolutia-din-89-in-capitala-banner-la-depunerea-de-coroane-intrebati-l-pe-iliescu-cine-a-deturnat-revolutia-11804888
11804888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.