Colectionarii de vacante. Cine sunt oamenii care au calatorit in cele mai multe locuri?

Autor: Ana Raduta Postat la 30 iunie 2011 41 afişări

Cum vi s-ar parea un concediu in Antarctica? Dar o vacanta in Nauru sau Coreea de Nord? Pentru cei care iubesc sa calatoreasca, astfel de locuri se afla inevitabil pe lista destinatiilor pentru concediu.

Unii oameni colectioneaza timbre, altii tablouri, iar altii sunt pur si simplu paionati de calatorii. Nu mai aleg de mult timp destinatiile clasice de vacanta, ci prefera sa se duca in locuri cat mai indepartate si mai putin intalnite in ofertele agentiilor de turism. Klaus Billep este unul dintre "colectionarii de calatorii". La 70 de ani, neamtul originar din Dusseldorf, a vizitat aproape 300 de tari si teritorii, consemnate in Travelers' Century Club, o organizatie exclusivista dedicata oamenilor care au vizitat peste 100 de tari.

"Una dintre partile bune ale faptului ca vizitezi multe locuri este ca ai cu ce sa te lauzi apoi. Apoi este dragostea pentru calatorii si aventura", spune Billep, care astazi locuieste in California si conduce organizatia Travelers' Century Club. Locul in care calatoreste cu cea mai mare placere este Hawaii, relateaza Spiegel Online.

Definirea conceptuala a unei tari este insa destul de problematica. Asta pentru ca sunt teritorii care nu sunt state independente din punct de vedere teritorial, dar care au independenta politica si culturala. Astfel, in timp ce Travelers' Century Club cuprinde o lista de 320 de tari, o alta organizatie similara, Most Traveled People, puncteaza 872 de teritorii, state si provincii care sunt considerate ca destinatii distincte.

De la an la an apar tot mai multi impatimiti de calatorii. Spre exemplu, Travelers' Century Club si-a crescut anual numarul de membri, iar acum numara circa 2.000. Dintre acestia, 30 sunt doar in Germania. Unul dintre cei mai importanti membri nemti este Dietrich Deppe din Erlangen, Bavaria, care ar putea fi cu usurinta considerat cel mai "umblat" locuitor al Germaniei. Potrivit lui Billep, acesta a vizitat 319 tari, iar urmatoarea destinatie este Sudanul de Sud, declarat recent independent si trecut ca atare in lista Travelers' Century Club.

Dupa cum era de asteptat, multi dintre acesti fanatici ai calatoriilor sunt oameni foarte bogati, care isi permit sa intretina un hobby atat de costisitor. Un exemplu este Charles Veley, un american de 45 de ani, care a fondat The Most Traveled People Club si care pretinde ca este omul care a calatorit cel mai mult din lume. Are la activ 822 de destinatii.

Altii au pur si simplu norocul de a lucra intr-un loc care le permite sa calatoreasca in toata lumea. Un astfel de exemplu este Rolf Hildebrand, din Tubingen, care este ghid turistic international si care a ajuns in 257 de destinatii.

Un caz special este Jorge Sanchez, din Spania, care, dupa ce a vizitat 765 de locuri din lume, a decis sa renunte la acest hobby si sa-si satisfaca nevoia de aventura cu altceva. Asa ca ultima jumatate de an si-a petrecut-o spaland vase in restaurante sau lucrand in hotelurile din orasele turistice din Spania. In prezent, planuieste cea de-a cincea calatorie a sa in jurul lumii si o excursie insulele din sudul Pacificului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colectionari,
concedii,
vacante
/actualitate/colectionarii-de-vacante-cine-sunt-oamenii-care-au-calatorit-in-cele-mai-multe-locuri-8418683
8418683
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.