COD ROŞU de inundaţii în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş. Circulaţie blocată pe mai multe drumuri

Autor: Departamentul Social Postat la 30 iulie 2014 69 afişări

Hidrologii au extins codul roşu de inundaţii pe râurile Vedea şi Cotmeana, în judeţele Olt, Teleorman şi Argeş, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 08.00. Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior. Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren.

UPDATE 09:30 - Circulaţie blocată pe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş

Circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Argeş, din cauza viiturilor şi a alunecărilor de teren, a anunţat miercuri Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În judeţul Vâlcea, circulaţia este în continuare întreruptă pe DN65C, în zona Măldăreşti, iar pe DN7A Brezoi - Voineasa, traficul a fost permis pentru scurt timp, pe un fir, în zona Malaia, însă drumul rămâne închis. În oraşul Călimăneşti, încă se curăţă partea carosabilă, iar traficul rutier se desfăşoară pe centura ocolitoare, respectiv DN7CC, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Infotrafic

În judeţul Hunedoara, este blocată circulaţia pe DN7A, în zona oraşului Petrila, între kilometrii 96 şi 105.

În judeţul Argeş, traficul rutier este închis pe DN67B Piteşti - Drăgăşani, în zona Vedea, unde un podeţ a fost afectat de viitură. Un alt pod a fost avariat în urmă cu două luni, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Piteşti, la kilometrul 175+900.

De asemenea, pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza unei alunecări de teren produse în zona Deduleşti. Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt: DN64 Râmnicu Vâlcea - Găneasa, DN65 Găneasa - Slatina -Piteşti, DN1 Veştem - Braşov, DN1A Braşov - Ploieşti - Bucureşti.

Circulaţia feroviară este în continuare întreruptă pe secţia de cale ferată 906, între Piteşti şi Curtea de Argeş, în zona localităţii argeşene Borleşti, după ce un tren a deraiat marţi, în jurul orei 16.50, din cauza unei viituri.

Potrivit noii avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din bazinul superior al râului Vedea, se menţine şi se extinde avertizarea cod roşu, începând de miercuri, ora 08.00, pe Vedea şi pe afluentul său Cotmeana, din judeţele Olt, Teleorman şi Argeş.

Pe cele două râuri pot fi depăşite cotele de pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

Râurile Gilort, în amonte de staţia hidrologică Târgu Cărbuneşti (judeţul Gorj), Lotru (judeţul Vâlcea), Olteţ şi afluentul său Cerna (judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt) au fost sub avertizare cod roşu de inundaţii, de marţi, ora 23.00, până miercuri, la ora 09.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AVERTIZARE,
INUNDATII,
cod rosu
/actualitate/cod-rosu-de-inundatii-in-judetele-olt-teleorman-si-arges-circulatie-blocata-pe-mai-multe-drumuri-13002809
13002809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.