Cod galben de ninsori. Meteorologii anunţă că vremea se schimbă radical

Postat la 24 martie 2024 169 afişări

Cod galben de ninsori. Meteorologii anunţă că vremea se schimbă radical

Meteorologii anunţă că vremea se schimbă radical în următoarele ore şi au emis un cod galben de ninsori, care va intra în vigoare în timpul nopţii.

La munte se va depune strat de zăpadă, care în unele zone va fi consistent, potrivit ANM.

Meteorologii anunţă că vremea se schimbă radical. În ce zone sunt aşteptate ploi

Este în vigoare o informare meteorologică de precipitaţii moderate cantitativ şi vânt în toată ţara.

Va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul şi estul teritoriului şi se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopţii de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice. La munte vor fi precipitaţii mixte duminică, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Trecător se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii restrânse şi în Transilvania şi nordul Dobrogei.

Pentru Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură meteorologii au emis un cod galben de ninsori.

Vânt puternic în mai multe regiuni

Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h. Se va produce brumă în noaptea de duminică spre luni în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marţi în special în regiunile intracarpatice şi în zona deluroasă din sud, potrivit ANM.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
cod galben,
meteorologi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.