Cluj: Zeci de persoane, la un miting de solidaritate cu refugiaţii din Europa

Autor: Vasile Măgrădean, Adina Oşan Postat la 12 septembrie 2015 155 afişări

Peste 50 de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu refugiaţii din Europa, care nu a fost însă autorizat de primărie, participanţii având pancarte cu mesaje, precum "Refugiaţii sunt bineveniţi" sau "Xenofobia ucide omenia".

Participanţii la miting s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore şi bannere cu mesaje în limbile engleză şi română, precum "Refugiaţii sunt bineveniţi", "Xenofobia ucide omenia" sau "Români, hai că se poate. Solidaritate".

Câţiva dintre participanţi au adus şi mâncare gătită, afirmând că sunt gata să le gătească refugiaţilor care vor ajunge în România.

Kai Brand Jacobsen, unul dintre organizatorii mitingului, a declarat că majoritatea celor care vin în Europa nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, aşteaptând sprijin pentru ca războiul din zonă să se încheie.

"Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie", a spus Kai Brand Jacobsen.

Acesta a mai spus că a sesizat, la nivelul discursului politic în România, elemente care seamănă cu propaganda nazistă, subliniind că dacă se înlocuieşte termenul "musulman" cu cel de "evreu", "parcă ne-am afla înainte de al doilea război mondial în Germania".

"Este ruşinos să avem atâta ignoranţă, rasism şi ură împotriva altora", a menţionat Kai Brand Jacobsen, care a lucrat ca reprezentant al unei organizaţii neguvernamentale în zone internaţionale de conflict.

Mitingul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi nu a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MITING,
REFUGIAŢI,
SOLIDARITATE
/actualitate/cluj-zeci-de-persoane-la-un-miting-de-solidaritate-cu-refugiatii-din-europa-14710163
14710163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.