Clienţii prejudiciaţi în frauda de la Harinvest vor fi despăgubiţi de Fondul de Compensare

Postat la 20 martie 2014 29 afişări

Clienţii prejudiciaţi în cazul fraudei de la casa de brokeraj Harinvest vor fi despăgubiţi, cu maxim 20.000 euro de persoană, după ce ASF a decis joi să transmită Fondului de Compensare o notă în baza căreia va putea acorda despăgubiri, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de capital.

Clienţii prejudiciaţi în frauda de la Harinvest vor fi despăgubiţi de Fondul de Compensare

 "Cei de la Fondul de Compensare au solicitat o decizie pentru a-i putea despăgubi pe clienţii prejudiciaţi de Harinvest. Sectorul responsabil pentru piaţa de capital din ASF a decis astăzi (joi - n.r.) întocmirea unei note în baza căreia păgubiţii pot accesa Fondul de Compensare", au afirmat sursele citate.

Astfel, clienţii prejudiciaţi cu până la 20.000 de euro vor încasa o sumă egală cu paguba. Clienţii care reclamă mai mult de 20.000 de euro vor primi compensaţii de doar 20.000 de euro, iar pentru recuperarea diferenţei de bani vor fi nevoiţi să meargă în instanţă.

Vicepreşedintele ASF Mircea Ursache afirma încă din luna februarie că Fondul de Compensare a Investitorilor trebuie accesat pentru a-i despăgubi pe păgubiţii de la Harinvest.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/clientii-prejudiciati-in-frauda-de-la-harinvest-vor-fi-despagubiti-de-fondul-de-compensare-12301898
12301898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.