Claudiu Cazacu, analist financiar: Discursul lui Trump frânează avansul dolarului în faţa euro

Postat la 22 ianuarie 2017 108 afişări

Dolarului îi va trebui ceva mai mult timp pentru a ajunge la partiate cu moneda unică europeană pentru că administraţia Trump a oferit prea puţine detalii despre aspectele fiscale şi de reducere a reglementării, care entuziasmaseră investitorii, susţine Claudiu Cazacu, analistul-şef al XTB România.

Claudiu Cazacu, analist financiar: Discursul lui Trump frânează avansul dolarului în faţa euro

“În opinia noastră, dolarul va reuşi să recâştige, în timp, atenţia pieţelor, pe măsură ce performanţa economiei reale americane, alături de tendinţa ascendentă a inflaţiei, vor imprima un nou impuls dobânzilor. Faţă de evaluarea de la finele anului trecut, când vedeam paritatea atinsă în câteva săptămâni, ar putea fi însă nevoie de mai mult timp, pentru că noua administraţie a oferit pentru moment prea puţine detalii despre aspectele fiscale şi de reducere a reglementării care entuziasmaseră investitorii, iar trecerea pachetelor de legi prin Congres e oricum un proces laborios, în timp ce temele protecţioniste au fost reluate insistent”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Claudiu Cazacu, analistul-şef al XTB România.

Acesta arată că, dolarul ar putea intra o perioadă în defensivă, iar atmosfera mai prudentă ar putea avantaja yenul japonez şi, într-o mai mică măsură, francul elveţian.

“Moneda unică europeană ar putea beneficia temporar de percepţia dolarului şi de tendinţa recentă pozitivă a datelor macro la nivelul indicilor de tip PMI în industrie şi servicii. Lira sterlină va fi deosebit de volatilă, putând fi favorizată dacă, marţi, Curtea Supremă decide că Parlamentul are un cuvânt de spus în privinţa invocării articolului 50, ceea ce este posibil, în opinia noastră”, susţine analistul-şef al XTB România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
analist,
avans,
discurs,
financiar,
timp,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.