Ciucă, despre Schengen: O admitere chiar şi parţială este un real succes

Autor: Laura Buciu Postat la 28 decembrie 2023 22 afişări

Ciucă, despre Schengen: O admitere chiar şi parţială este un real succes

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că o admitere parţială în Spaţiul Schengen, ca urmare a unui acord politic al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, este „un real succes”, dar eforturile diplomatice vor continua pentru admiterea cu graniţe terestre.

„Admiterea României în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este rodul unei munci care a început imediat după integrarea noastră în Uniunea Europeană. În toţi aceşti ani, de la putere sau din opoziţie, PNL a tratat dosarul României ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de ţară, după ce am devenit membri ai UE şi NATO. Cei mai consistenţi şi relevanţi paşi au fost făcuţi în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniştrii Afacerilor Externe, Afacerilor Interne şi Justiţiei au depus toate eforturile pentru cauza României”, spune Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului şi preşedinte al PNL.

Acesta mai spune că eforturile conjugate ale preşedintelui României, Klaus Iohannis, precum şi ale ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu şi ale ministrei Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, „ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive”.

„O admitere parţială - ca urmare a unui acord politic al tuturor statelor membre UE - este un real succes. Vom continua eforturile pentru admiterea cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar şi pentru obţinerea statutului de membru cu drepturi depline în Spaţiul Schengen. Vom continua negocierile la nivel diplomatic şi lucrul la nivel tehnic pentru atingerea acestui proiect de ţară esenţial pentru viitorul României”, spune Ciucă.

Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă, spune, miercuri seara, pe X, premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
schengen,
succes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.