Cîţu, despre instanţe: N-au cum să rămână fără salarii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 mai 2021 34 afişări

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, întrebat fiind despre adresele trimise instanţelor de ministrul Justiţiei, privind cheltuielile pentru salarii, că bugetul a fost construit astfel încât salariile să poată fi plătite până la sfârşitul anului, fără a fi prevăzute creşteri.

Cîţu, despre instanţe: N-au cum să rămână fără salarii

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat marţi despre adresele trimise instanţelor, în care ministrul Justiţiei, Stelian Ion, le-a transmis judecătorilor că au cheltuit 25% din creditele bugetare până în martie 2021 şi că instanţele riscă să rămână fără bani în acest an.

„N-are cum să se rămână fără bani de salarii. Bugetul a fost construit ca salariile să poată fi plătite până la sfârşitul anului”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a precizat că bugetul ajunge pentru plata salariilor, dacă acestea nu sunt mărite.

„Dacă în timpul anului există creşteri de cheltuieli salariale peste ceea ce a fost bugetat, cei care le-au făcut trebuie să revină asupra lor să să răspundă să vadă ce s-a întâmplat acolo. Dar, în acest moment, aşa cum a fost construit bugetul sunt exact cheltuielile salariale care ajung până la finalul anului pentru toţi angajaţii din sectorul public fără creşteri salariale”, a declarat Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
instanţe,
salarii,
florin cîţu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.