Ciolacu: Primăriile trebuie să-şi poată continua şantierele de investiţii

Autor: Laura Buciu Postat la 13 februarie 2024 18 afişări

Premierul Marcel Ciolacu a spus, marţi, că prioritatea mandatului său este de a duce către comunităţile locale cel mai mare volum de investiţii posibile, atât de la buget, cât şi bani europeni. Declaraţiile au fost făcute la Asociaţia Comunelor din România (ACoR).

Ciolacu: Primăriile trebuie să-şi poată continua şantierele de investiţii

„Prioritatea mea absolută când am devenit premier a fost şi rămâne aceea de a duce către comunităţile locale cel mai mare volum de investiţii posibile, atât de la buget cât şi bani europeni. Concret, realitatea este că nivelul investiţiilor în comunităţile locale a ajuns fără precedent. Pe programul Anghel Saligny, sunt contractate proiecte de drumuri, apă şi canalizare de peste 33 de miliarde de lei, plus 1,5 miliarde de lei pe gaze. La cele două PNDL-uri, s-au depăşit 40 de miliarde deja decontate şi aproape 8.000 de obiective finanţate”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la întâlnirea ACoR.

Premierul a spus că meritele sunt ale primarilor care, în ciuda provocărilor, au reuşit să facă proiecte bune, prin care să crească semnificativ nivelul de trai al locuitorilor din zona rurală.

Potrivit lui Ciolacu, în exerciţiul financiar 2014-2020, România a depăşit 95% din banii alocaţi, adică aproape 23 de miliarde de euro.

„Aceste cifre şi proiectele pe care le-aţi finalizat şi le aveţi în derulare trebuie să fie cel mai important mesaj pe care să-l transmiteţi oamenilor (...). Satele şi comunele noastre nu se pot dezvolta cu demagogie, ci cu grădiniţe, dispensare, sisteme de alimentare cu apă şi gaz. Iar sute de miliarde de lei necesare pentru a investi în asemenea obiective vin din fonduri europene! E nevoie de aleşi pricepuţi, capabili să se bată pentru bani şi la Bruxelles, şi la Bucureşti, dar şi pe şantiere, cu experţii şi constructorii”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a mai spus că primăriile trebuie să-şi poată continua şantierele de investiţii şi să poată accesa noi finanţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
ciolacu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.