Cine invadeaza Europa?

Autor: Razvan Muresan Postat la 11 noiembrie 2010 36 afişări

31,9 milioane de straini se afla in prezent in tarile Uniunii Europene, reprezentand 6,4% din totalul populatiei UE. Mai bine de o treime dintre ei vin din state membre ale Uniunii, potrivit unui raport Eurostat.

Cetatenii din Turcia, Romania, Maroc si Polonia sunt cei mai numerosi in cadrul populatiei straine din statele UE. Aproape doua milioane de romani se afla in acest moment in alt stat al Uniunii decat Romania, reprezentand 6,2% din totalul populatiei formate din straini.

Un aspect interesant e acela ca cei mai multi straini au varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, deci migratia in cautarea unui loc de munca mai bine platit este in continua crestere.

Datele Eurostat releva faptul ca aproximativ 5,5 milioane de cetateni extracomunitari au primit cetatenia unui stat membru UE din 2001 pana in prezent.

In valoare absoluta, cel mai mare numar de straini se afla in Germania, Spania, Marea Britanie, Franta si Italia. Populatia imigranta in aceste cinci state reprezinta trei sferturi din totalul populatiei formate din straini la nivelul UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muncitori,
UE,
Europa
/actualitate/cine-invadeaza-europa-7709651
7709651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.