Cine este, "Trump al Europei", miliardarul venit de nicăieri care a devenit omul de care atârnă viitorul Cehiei

Postat la 23 octombrie 2017 702 afişări

Partidul de centru ANO, condus de către miliardarul Andrej Babis, a câştigat alegerile parlamentare din Cehia cu un avans de aproape 20% faţă de formaţiunea clasată pe locul al doilea, Democraţii Civici (ODS), au anunţat duminică autorităţile electorale de la Praga, relatează The Associated Press.

Cine este, "Trump al Europei", miliardarul venit de nicăieri care a devenit omul de care atârnă viitorul Cehiei

Liderul ANO, Andrej Babis, a anunţat că este deschis pentru cooperare cu toate forţele politice din ţară, dar a reiterat un angajament că nu va forma o coaliţie cu Partidul Comunist sau cu formaţiunea de extremă dreaptă SPD.

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a anunţat că se va întâlni cu liderii partidelor parlamentare după 28 octombrie pentru a discuta despre viitoarea coaliţie de guvernare.

Intitulat "Trump al Cehiei", Andrej Babis este favorit clar pentru obţinerea funcţiei de premier. Babis, în vârstă de 63 de ani, este al doilea cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la 4 miliarde de euro.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.