Cine este romanul care cumpara resursele naturale ale tarilor indepartate

Postat la 03 august 2011 16 afişări

Cumpara, apoi exploateaza, iar in cele din urma vinde resursele naturale ale unor state destul de indepartate de tara sa de origine. "Se pare ca trecutul sau controversat nu i-a afectat reputatia pe care o are in sectorul resurselor", noteaza jurnalistii de la Financial Times despre milionarul roman cu origini australiene, concesionarul a 4% din suprafata Romaniei si detinator al African Petroleum, firma care a exploatat suprafete importante de teren in zacamintele de fier din Republica Sierra Leone.

La inceputul acestei saptamani, Frank Timis, care in 2010 avea o avere estimata la 670 milioane de euro, potrivit revistei Forbes, a incheiat un alt contract extrem de important pentru compania pe care o reprezinta. Si anume, grupul al carui presedinte este, African Minerals, a vandut 25% din actiunile proiectului de exploatare a zacamintelor de fier din Sierra Leone. Aceasta din urma are una dintre cele mai mari rezerve de fier de pe continentul african, estimate la aproximativ 12,8 miliarde de tone.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
resurse,
African Petroleum
/actualitate/cine-este-romanul-care-cumpara-resursele-naturale-ale-tarilor-indepartate-8562873
8562873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.