Cine este primul sportiv aflat în top 400 cei mai bogaţi oameni din SUA, cu o avere de peste 3 miliarde de dolari

Autor: Rafael Hekman Postat la 04 octombrie 2023 108 afişări

Cine este primul sportiv aflat în top 400 cei mai bogaţi oameni din SUA, cu o avere de peste 3 miliarde de dolari

Potrivit jurnalistului Justin Birnbaum de la Forbes, "His Airness" Michael Jordan a devenit primul sportiv care intră în top 400 cele mai bogate persoane din SUA, pe lista Forbes. Baschetbalistul din Basketball Hall of Famer a ajuns în top datorită vânzării echipei Charlotte Hornets.

Această tranzacţie i-a adus o avere estimată la aproximativ 3 miliarde de dolari.

În timp ce Jordan este în continuare cel mai bine cunoscut pentru realizările sale din terenul de baschet, fiind de şase ori campion cu Chicago Bulls, cele mai mari realizări financiare ale sale au venit în afara terenului.

Birnbaum a precizat că legendarul baschetbalist a câştigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari (înainte de taxe) prin parteneriate cu Nike, Gatorade, McDonald's, Hanes şi altele.

Această sumă este mult mai mare în comparaţie cu cele 93,9 milioane de dolari pe care le-a câştigat ca jucător, într-o perioadă în care salariile în NBA nu erau, în general, la fel de mari ca în prezent.

Acum, averea lui Jordan este evaluată la peste 3 miliarde de dolari, după vânzarea pachetului său majoritar de acţiuni la Hornets.

"Michael este unul dintre puţinii oameni care au avut succes de trei ori", a declarat Ted Leonsis, guvernatorul echipei Washington Wizards, care a fost în trecut partenerul lui Jordan.

"Mulţi antreprenori reuşesc o singură dată. Au o mare victorie, îşi iau câştigurile, se retrag şi [nu] mai auzim niciodată de ei, sau încearcă ceva a doua oară şi nu funcţionează. El a avut trei mega succese."

Jordan rămâne în lumea sportului, deoarece a păstrat o mică participaţie la Hornets şi a cofondat echipa Cup Series 23XI Racing împreună cu pilotul echipei Joe Gibbs Racing, Denny Hamlin, în NASCAR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nba,
michael jordan,
forbes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.