Cine e romanul care a facut istorie la Dakar (FOTO+VIDEO)

Autor: Ana Raduta Postat la 21 ianuarie 2011 53 afişări

Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 17 la general, primul loc la clasa ”Maraton” si pe treapta a treia la categoria motoarelor peste 450 cmc.

A plecat la "Raliul mortii" cu ambitia de a termina in primii 20, insa atunci nici nu se gandea ca se va intoarce acasa, la Satu Mare, cu cea mai mare performanta din istoria motorsportului romanesc. Si are doar 26 de ani. In viata de zi cu zi, lucreaza la o firma de piese de schimb pentru masini, unde este consultant de vanzari.

170 de piloti au concurat anul acesta la Dakar, dar doar 94 au terminat cursa. Timp de doua saptamani, Gyenes a "alergat" 9.500 de kilometri, dintre care 5.000 au fost in probe speciale. Dincolo de presiunea concursului, Gyenes a avut de trecut peste doua saptamani extrem de solicitante, din toate punctele de vedere. Spre exemplu, in timpul curselor, se alimenta doar cu apa, fructe confiate si batoane energizante.

S-a apucat de motociclism la 16 ani, pasiunea sa pentru viteza fiind insa mult mai veche pentru ca inainte de motociclete, se "juca" cu karturile. Nu este o pasiune care ii aduce bani, ci doar satisfactie interioara si mandria de a-si vedea colectia de trofee.

Raliul Paris-Dakar nu si-a castigat degeaba renumele de "raliul mortii". Din 1979 si pana acum au murit 57 de oameni, in timpul acestei competitii. Cei mai multi si-au gasit sfarsitul in Africa, acesta fiind si motivul pentru care raliul a fost mutat in 2007 in America de Sud. Nici anul acesta nu a fost fara victime. Au murit trei oameni - un argentinian si doi muncitori din Chile, electrocutati.

Pe langa Emanuel Gyenes, un alt roman a reusit anul acesta sa termine cursa - Marcel Butuza, care a ocupat locul 59.

(VIDEO Paris-Dakar in PAGINA URMATOARE - >>>>>)

SURSA FOTO: www.boston.com

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
istori,
Dakar,
Emanuel Gyenes,
Maraton
/actualitate/cine-e-romanul-care-a-facut-istorie-la-dakar-foto-video-7908967
7908967
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.