Cîmpeanu: Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. E o problemă exagerată

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 31 august 2022 68 afişări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei: „E o problemă exagerată. Mulţi dintre noi am făcut performanţă învâţând în aceste şcoli”.

Cîmpeanu: Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. E o problemă exagerată

„Planul pe care l-aţi cerut, pentru conformitatea grupurilor sanitare în şcoli, ştiind că în urmă cu trei-patru ani erau peste 3.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerul Educaţiei vom rămâne cu 100 de şcoli, şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio (astfel de - n.r.) şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta nu până la sfârşitul anului, ci mult mai devreme.

Este o problemă exagerată şi este legată de multe ori de calitatea Educaţiei. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei, din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învâţând în aceste şcoli, ea este o dovadă. Dar ea trebuie rezolvată. Clar. Şi va fi rezolvată”, a spus la începutul şedinţei de guvern Sorin Cîmpeanu.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut marţi ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, un plan pentru ca în doi ani să numai existe şcoli cu toaleta în curte.

„Nu cred că e un efort financiar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze şi să nu mai discutăm despre acest subiect”, afirma Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
toalete,
şcoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.