China şi-a setat ţinta de creştere economică la 6% pentru 2020, în scădere faţă de 2019

Autor: Laura Albu Postat la 14 decembrie 2019 33 afişări

China şi-a setat ţinta de creştere economică la 6% pentru 2020, în scădere faţă de 2019

China plănuişte să-şi plaseze ţinta de creştere economică în jurul a 6% pentru 2020, în scădere faţă de cel de anul în curs, de 6,5%, transmite Reuters.

Liderii Chinei încearcă să susţină creşeterea, limitând pierderile locurilor de muncă, fapt care ar putea afecta stabilitatea socială, dar sunt nevoiţi să se confrunte totodată cu riscurile debitelor cauzate de politicile pump-priming (care presupun utilizarea taxelor pentru impulsionarea economiei n.r.).

Targetul propus, care va fi anunţat oficial la sesiunea parlamentară din martie 2020, a fost dezvăluit de liderii de top care au participat la Central Economic Work Conference, luna aceasta.

„Intenţionăm să păstrăm targetul de creştere la un nivel rezonabil, în jurul a 6%”, au declarat sursele.

Liderii au pledat pentru stabilitatea politicilor economice şi pentru eficientizarea lor pentru a permite atingerea obiectivelor pentru 2020.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
creştere,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.