China lansează un fond pentru investiţii de cel puţin 10 miliarde de euro în Europa Centrală şi de Est

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 noiembrie 2016 119 afişări

China a creat un fond pentru investiţii de cel puţin zece miliarde de euro pentru finanţarea unor proiecte în Europa Centrală şi de Est, anunţă Banca Industrială şi Comercială a Chinei (ICBC) într-un comunicat citat de site-ul agenţiei Reuters.

Fondul "China-Europa Centrală/de Est" va fi administrat de Sino-CEE Financial Holdings Ltd, o companie înfiinţată la începutul acestui an de Banca Industrială şi Comercială a Chinei. Compania a început formal operaţiunile cu ocazia vizitei efectuate de premierul Li Keqiang sâmbătă la Riga, în Letonia. În administrarea Fondului "China-Europa Centrală/de Est" sunt implicate inclusiv China Life Insurance şi Fosun Group.

Fondul are rolul de a oferi finanţări totale de 50 de miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură, producere de înaltă tehnologie şi bunuri de consum, a transmis ICBC.

Deşi principalul obiectiv îl reprezintă investiţiile în Europa Cenatrlă şi de Est, finanţările ar putea fi extinse la restul Europei şi la alte regiuni relevante pentru cooperarea Chinei cu ţări central şi est-europene.

Fondul va fi susţinut de entităţi guvernamentale, dar va fi operaţional pe baza principiilor generale de afaceri şi de piaţă.

Ţările din Europa Centrală şi de Est sunt parte a proiectului Chinei privind un modern "Drum al Mătăsii", Beijingul sperând să ofere companiilor chineze noi pieţe de export în contextul în care ritmul economiei interne este în scădere.

"China are avantajul echipamentelor eficiente din punctul de vedere al costurilor şi capacităţilor, în timp ce ţările central şi est-europene trebuie să amplifice industrializarea", a explicat premierul Li Keqiang în discursul rostit la Riga, conform site-ul agenţiei China Nouă.

Dacă vrei să citeşti mai mult, fă-ţi un cont DEMO pe http://www.news.mediafax.biz/demo.aspx sau abonează-te la Fluxul MEDIAFAX

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
EUROPA DE EST,
INVESTIŢII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.