China foloseşte o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze

Autor: Petru Mazilu Postat la 17 august 2022 64 afişări

China foloseşte o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze

China foloseşte o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a umple râul Yangtze care se micşorează din cauza secetei, potrivit CNN.

Avioanele chinezeşti utilizează o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a aduce mai multe precipitaţii deasupra fluviului Yangtze, care a secat în unele părţi, în timp ce o mare parte a Chinei este afectată de secetă şi se confruntă cu cel mai mare val de căldură înregistrat vreodată.

Mai multe regiuni de pe Yangtze au lansat programe de modificare a vremii, dar rezultatele nu sunt încă cele aşteptate.

Ministerul Resurselor de Apă a anunţat miercuri, într-un comunicat, că seceta din tot bazinul fluviului Yangtze afectează negativ securitatea apei potabile a populaţiei rurale şi a animalelor, precum şi creşterea culturilor".

Miercuri, provincia Hubei din centrul Chinei a devenit ultima care a anunţat că va semăna nori, folosind iodură de argint pentru a provoca precipitaţii.

Cel puţin 4,2 milioane de persoane din Hubei au fost afectate de o secetă severă începând din iunie, a declarat marţi Departamentul provincial de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Hubei. Mai mult de 150.000 de persoane din această regiune au dificultăţi în a avea acces la apă potabilă, iar aproape 400.000 de hectare de culturi au fost afectate din cauza temperaturilor ridicate şi a secetei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nori,
china,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.