China a instalat sisteme de armament pe insulele artificiale, confirmă experţi americani

Postat la 15 decembrie 2016 88 afişări

China a instalat sisteme de armament pe insulele artificiale, confirmă experţi americani

China pare să fi instalat armament, inclusiv sisteme antiaeriene şi antirachete, pe toate cele şapte insule artificale construite în Marea Chine de Sud, conform unui raport al unei comisi de experţi din SUA, după analiza unor imagini din satelit, informează site-ul agenţiei Reuters.

Iniţiativa pentru tranparenţa maritimă asiatică din cadrul Centrului de studii strategice internaţionale a comunicat că descoperirea are loc în ciuda declaraţiilor liderilor chinezi cum că Beijingul nu are intenţia de a militariza insulele ce au ca scop rute strategice comerciale, teritoriul în cauză fiind revendicat de mai multe state.

Comisia de experţi monitorizează construcţiile de pe insulele artificiale încă din lunile iunie şi iulie. China a construit deja piste de aterizare pe aceste insule.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.