Cercetătorii au găsit o soluţie simplă pentru o memorie mai bună. Experimentul care a dus la descoperirea surprinzătoare

Autor: Adina Petcu Postat la 27 noiembrie 2019 105 afişări

În zilele noastre, majoritatea oamenilor scriu mai rapid cu ajutorul unei tastaturi decât folosind tradiţionalul stilou. Această abilitate ne uşurează viaţa de zi cu zi şi ne permite să comunicăm mult mai rapid. Dar ne ajută să şi reţinem mai multe?

Un experiment realizat de Pam Muller la Universitatea Princeton a comparat două grupuri de subiecţi cărora li s-au arătat aceleaşi materiale video.

O jumătate dintre ei au fost rugaţi să îşi ia notiţe folosind un pix şi o foaie, iar cealaltă jumătate a avut la dispoziţie un laptop. Surprinzător, rezultatele au indicat că cei care au scris de mână au structurat informaţia mult mai eficient în timp ce pe laptop majoritatea au transcris pur şi simplu tot ce auzeau. Testele ulterioare au confirmat că subiecţii care au folosit aşa-zisele metode „învechite” au reţinut mai multe date decât ceilalţi, relatează BBC.

Ambele tehnici au avantajele lor, dar psihologii recomandă să avem în vedere şi scrisul de mână atunci când dorim să învăţăm şi să sistematizăm informaţia mai eficient.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
memorie,
laptop,
informaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.