Cele mai profitabile companii care nu platesc aproape deloc taxe (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 04 februarie 2011 21 afişări

Giganti mondiali, cu afaceri de sute de milioane sau chiar miliarde de dolari, se folosesc de orice portita posibila ca sa ocoleasca sistemul de taxare si sa plateasca anual la stat taxe cat mai mici. 16 companii dintre cele mai profitabile din lume cotizeaza cu mai putin de 5% din incasari, desi cota ar trebui sa fie mai degraba de 46%.

In SUA, taxele aplicate corporatiilor insumeaza 46,8% din venituri, aici fiind inclus impozitul pe profit de 27,6%, 10% taxe si impozite pentru angajati si 9,2% alte taxe. Aproximativ 115 companii aflate pe lista celor mai mari 500 din lume a S&P cotizeaza insa cu doar 20 de procente, potrivit unui studiu realizat de Capital IQ pentru publicatia New York Times.

Alte 37 printre care Citigroup sau AIG chiar castiga din taxe. Totul se datoreaza portitelor si breselor gasite de armata de oameni din departamentul financiar in codul fiscal american extrem de complicat.

Dintre cele 500 de companii, 16 ajung sa plateasca statului american taxe chiar mai mici decat echivalentul a 5% din venituri. Datele sunt agregate pentru perioada 2005-2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
taxe,
profit
/actualitate/cele-mai-profitabile-companii-care-nu-platesc-aproape-deloc-taxe-galerie-foto-7947578
7947578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.