Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit

Postat la 19 august 2014 260 afişări

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit în această dimineaţă, anunţă mai multe televiziuni din România.

Dinu Patriciu avea 64 de ani şi suferea de o boală hepatică progresivă şi a fost supus, în 2012, unui transplant de ficat. Omul de afaceri a murit la Londra, unde se mutase la începutul acestui an.

În 2008, a intrat în topul Forbes internaţional alături de Ion Ţiriac, pe poziţia 462, cu o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari.

Patriciu deţinea active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprindea Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deţinut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

A rămas o constantă în topul Forbes până în 2012. Este românul cu prezenţa cea mai îndelungată în acest clasament. În 2012 a fost detronat de Ioan Niculae.

Dinu Patriciu a înfiinţat prima societate privată din România, având autorizaţia de funcţionare nr. 1 (000000001).

Omul de afaceri a intrat ulterior în industria de petrol, numele său fiind asociat pentru prima dată cu afaceri de combustibil în octombrie 1995, când agenţia Mediafax a precizat că "specialiştii IGP cercetează legalitatea contractului de vânzare-cumpărare a unui cargo, tranzacţie în care sunt implicaţi liderii PL '93, Dinu Patriciu şi Raymond Luca". Cei doi au fost cercetaţi pentru evaziune fiscală, dar nu au fost condamnaţi.

În anul 1996, agenţia de presă Reuters îl include pentru prima dată pe Dinu Patriciu într-un top al "noilor îmbogăţiţi din România" care au făcut rapid avere dupa evenimentele din decembrie 1989.

Urmează mai multe detalii.

VEDEŢI AICI MAI MULTE POVEŞTI DESPRE DINU PATRICIU


Cum a cheltuit Patriciu primul miliard de dolari

Apocalipsa dupa Patriciu

SECRETELE BOGATIEI LUI PATRICIU

Opinie: Dom'ne, mie nu mi-a placut Patriciu

Urmărește Business Magazin

/actualitate/omul-de-afaceri-dinu-patriciu-a-murit-13111865
13111865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.