Cele mai bune albume şi melodii ale anului 2019

Autor: Bogdan Nicolai Postat la 23 decembrie 2019 120 afişări

„Norman Fucking Rockwell!”, cel de-al cincilea album al Lanei Del Rey, a fost materialul discografic preferat de criticii muzicali de la BBC în 2019, iar „Bad Guy” a lui Biilie Eilish a fost cea mai apreciată dintre piese, informează BBC.

Cel de-al cincilea album al Lanei Del Rey, „Norman Fucking Rockwell!”, este şi cel mai plin de viaţă din toată cariera artistei. „Mulţumesc foarte mult BBC pentru premiul pentru albumul anului. A fost foarte amuzant să înregistrez acest album, mi-a plăcut fiecare minut din el. Fiecare melodie a venit din adâncul sufletului meu. Este minunat să văd acest disc primind atâta atenţie din partea prietenilor şi a criticilor”, a spus Del Rey.

Femeile au dominat lista celor mai bune zece albume ale anului, alături de Lana Del Rey aflându-se cântăreţele Billie Eilish, FKA Twigs, Weyes Blood, Angel Olsen, Ariana Grande, Lizzo şi Brittany Howard.

Superhitul lui Biilie Eilish „Bad Guy”, combinaţia total neaşteptată de rap cu muzică country a lui Lil Nas X din piesa „Old Town Road” şi „Cellophane” a lui FKA Twigs au fost cele mai votate melodii ale anului.

Acest top BBC a luat în calcul alte 30 de liste de sfârşit de an întocmite de cele mai influente reviste de muzică, bloguri, ziare şi emisiuni din lume - inclusiv NME, Rolling Stone şi BBC 6 Music.

Topul BBC al celor mai bune 10 albume ale anului:

1) Lana Del Rey - „Norman Rockwell"

2) Billie Eilish - „When We All Fall Asleep..."

3) Tyler, The Creator - „Igor"

4) Nick Cave & The Bad Seeds - „Ghosteen"

5) FKA Twigs - „Magdalene"

6) Weyes Blood - „Titanic Rising"

7) Angel Olsen - „All Mirrors"

8) Ariana Grande - „Thank U, Next"

9) Lizzo - „Cuz I Love You"

10) Brittany Howard - „Jaime"

Topul BBC al celor mai bune 10 piese ale anului:

1) Biilie Eilish - „Bad Guy"

2) Lil Nas X - „Old Town Road"

3) FKA Twigs - „Cellophane"

4) Rosalía and J Balvin - „Con Altura"

5) Lizzo - „Juice"

6) Sharon Van Etten - „Seventeen"

7) Lana Del Rey - „The Greatest"

8) Charli XCX - „Gone ft. Christine & The Queens"

9) Vampire Weekend - „Harmony Hall"

10) Clairo - „Bags"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.