Cel mai scump tablou din istorie. Da Vinci bate toate recordurile, după ce lucrarea „Salvator Mundi" s-a vândut cu o sumă COLOSALĂ. Cum arată pictura

Postat la 16 noiembrie 2017 138 afişări

O pictură care îl înfăţişează pe Iisus Hristos, realizată de maestrul Renaşterii, Leonardo da Vinci, a devenit cel mai scump tablou din istorie. Lucrarea a fost vândută la o licitaţie în New York contra sumei de 450 de milioane de dolari.

Cel mai scump tablou din istorie. Da Vinci bate toate recordurile, după ce lucrarea „Salvator Mundi" s-a vândut cu o sumă COLOSALĂ. Cum arată pictura

Tabloul în ulei are o vechime de 500 de ani şi îl arată pe Hristos ţinând în mână o sferă de cristal, acesta fiind cunoscut sub numele de „Salvator Mundi" - „Salvatorul Lumii", una dintre cele aproximativ 20 de lucrări cunoscute ale marelui artistul.

Aceasta are 66 de centimetri înălţime şi îl înfăţişează pe Iisus Hristos îmbrăcat în haine tradiţional renascentiste, având mâna dreaptă ridicată pentru a oferi binecuvântarea, în timp ce în mâna stângă are o sferă de cristal.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.