Aroganţă de miliardar. Pe ce lucru inutil a plătit 9 milioane de dolari

Postat la 02 noiembrie 2016 2057 afişări

Aroganţă de miliardar. Pe ce lucru inutil a plătit 9 milioane de dolari

Pentru miliardarii din Emiratele Arabe Unite maşina nu este completă fără o plăcuţă de înmatriculare cu o singură cifră, conform CNNMoney.com.

Dezvoltatorul de proprietăţi Balwinder Sahni a dorit ca maşina sa să poarte pe plăcuţa de înmatriculare o singură cifră – 5. Şi-a dorit-o atât de mult încât a licitat pentru ea 33 de milioane de dirhami (9 milioane de dolari) într-o licitaţie realizată de Guvern la începutul acestei luni. A fost una dintre cele mai mari sume cheltuite pe un număr de înmatriculare, deşi mai mică decât cele 14 milioane de dolari înregistraţi în 2008 de omul de afaceri Abu Dhabi.

Sahni a constatat că achiziţia i-a adus, de asemenea,  foarte multă atenţie şi spune că nu poate ieşi în public fără ca oamenii să nu-l oprească şi să-i ceară o fotografie. Pe de altă parte, restul nu sunt impresionaţi,  acuzându-l că  pierde banii pe nimic. „Oamenii comentează fără a mă cunoaşte, fără a şti ce tip de persoană sunt”, a declarat Sahni pentru CNNMoney. În completare, el s-a descris ca fiind „un om simplu”.

Plăcile de o singură cifră împodobesc acum două dintre cele şase automobile Rolls Royce ale sale. Nu este prima dată când Sahni a cheltuit bani serioşi  pe o plăcuţă de înmatriculare. El a achiziţionat o plăcuţă cu Nr. 9 cu o sumă de 24,5 milioane de dirhami (6,7 milioane de dolari) la o licitaţie de anul trecut. Din moment ce Dubai nu percepe  impozit pe venit, Sahni consideră că achiziţiile sale constribuie mult la bugetul public.

Autoritatea de Transport şi Drumuri din Dubai a refuzat să comenteze modul în care sunt cheltuite veniturile din licitaţiile de înmatriculare, în condiţiile în care organizează mai multe pe an. Sumele licitate ajunge frecvent la milioane de dirhami. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.