Cel mai rar paşaport din lume este emis de o naţiune care nu are teritoriu

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 februarie 2024 35 afişări

Cel mai rar paşaport din lume este emis de Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta. Organizaţia este şi o naţiune cu statut de observator la ONU deşi nu are teritoriu. În prezent, în lume există aproximativ 500 de paşapoarte emise de ordinul-naţiune, potrivit CNN.

Cel mai rar paşaport din lume este emis de o naţiune care nu are teritoriu

Cavalerii de Malta au apărut ca un ordin cavaleresc în Ierusalim în jurul anului 1099. În prezent are peste 13.000 de membri care trăiesc în toate regiunile lumii. Naţiune are reprezentant la ONU, constituţie şi propriile timbre, monede şi paşapoarte. Ordinul emite chiar şi plăcuţe de înmatriculare auto deşi nu are teritoriu şi drumuri.

În prezent, există doar aproximativ 500 de paşapoarte diplomatice în circulaţie, ceea ce îl face cel mai rar paşaport din lume. Primele paşapoarte au fost eliberate de Ordinul de Malta în anii 1300, atunci când reprezentanţii săi circulau prin lumea largă. Paşaportul Ordinului este rezervat membrilor Consiliului Suveran şi conducătorilor misiunilor diplomatice şi familiilor acestora .

Două treimi dintre membrii Schengen recunosc paşaportul diplomatic al Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paşaport,
ordin,
malta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.