Cel mai important proiect din ultimii ani al gigantului Facebook se prăbuşeşte după ce investitorii au început să se retragă

Postat la 13 octombrie 2019 1298 afişări

 Cel mai important proiect din ultimii ani al gigantului Facebook se prăbuşeşte după ce investitorii au început să se retragă

Eforturile Facebook de a lansa o monedă digitală globală numită Libra par a fi inutile, pe masura ce marile companii de plăţi, inclusiv Mastercard şi Visa, au renunţat la a mai sustine proiectul.

Cele două companii au anunţat că vor părăsi asociaţia vineri după-amiază, la fel ca EBay Inc, Stripe Inc. şi compania de plăţi din America Latină, Mercado Pago. Ei se alătură PayPal Holdings Inc care a ieşit din grup în urmă cu o săptămână, întrucât autorităţile de reglementare globale continuă să transmită îngrijorări cu privire la proiect.

Iesirea operatorilor de plati e o lovitura importanta pentru Mark Zuckerberg, care se baza pe acestea pentru a populariza moneda digitala.

Restul membrilor asociaţiei Libra, inclusiv Lyft şi Vodafone, erau în principal companii de capital de risc, telecomunicaţii, blockchain şi tehnologie, precum şi grupuri non-profit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
companii,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.