Cel mai frumos pod din lume a fost inaugurat în Europa - GALERIE FOTO

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 septembrie 2013 5292 afişări

Construcţia podului Hardanger, dintre localităţile norvegiene Ullensvang şi Ulvik, a fost finalizată luna trecută, la patru ani de la demararea lucrărilor. Cel mai lung pod suspendat din Norvegia scurtează distanţa dintre oraşele Oslo şi Bergen şi înlocuieşte vechea conexiune cu feribotul dintre Bruravik şi Brimnes.

Costul total al proiectului a fost estimat la 300 de milioane de euro, bani care vor fi recuperaţi din taxa de pod şi din economiile făcute prin renunţarea la subvenţionarea transportului cu feribotul. Circa 2.000 de maşini vor circula zilnic pe acest pod. Hardanger este cel mai lung pod suspendat care porneşte şi se termină într-un tunel la nivel mondial. Podul are 1,3 kilometri lungime şi este completat la capete la sud de un tunel de 2,5 km, iar la nord de un tunel de 7,5 kilometri. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
pod,
inaugurare,
europa,
constructie,
lucrari
/actualitate/cel-mai-frumos-pod-din-lume-a-fost-inaugurat-in-europa-galerie-foto-11286726
11286726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.