Cel mai bogat om din China cumpără compania care acordă Globurile de Aur pentru 1 miliard de dolari

Postat la 04 noiembrie 2016 247 afişări

Cel mai bogat om din China cumpără compania care acordă Globurile de Aur pentru 1 miliard de dolari

Magnatul Wang Jianlin, cel mai bogat om din China, a cumpărat prin compania sa, Dalian Wanda, Dick Clark Productions, compania care decernează Globurile de Aur, dar şi trofeul Miss America şi Billboard Music Awards, pentru o sumă de 1 miliard de dolari, relatează BBC.

Societatea conglomerat Dalian Wanda (cu interese în diferite industrii), deţinută de magnatul Wang Jianlin, a plătit 1 miliard de dolari pentru Dick Clark Productions, compania care acordă Globurile de Aur şi care se ocupă, de asemenea, de concursul de frumuseţe Miss America şi de Billboard Music Awards.

Compania lui Jianlin, controlează deja lanţul american de cinematografe AMC, al doilea ca mărime din Statele Unite, precum şi Legendary Entertainment, compania co-producătoare a unor filme de succes, printre care "Godzilla" şi "The Dark Knight Rises", care se află în coaliţie cu Sony Pictures.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.