Cel mai ambiţios proiect urban: Gara de Nord din Bucureşti să fie mutată cu 1,3 km şi înlocuită cu un mall

Postat la 09 septembrie 2016 3671 afişări

Cum ar putea ajunge Gara de Nord...

Intr-un studiu de Oportunitate realizat in 2014 de Centrul de Excelenta in Urbanism (CEP), mai mulţi ingineri au propus coborârea liniilor de cale ferată in debleu şi acoperirea lor cu o dală urbană usoara care sa devina o esplanada verde. Pe spatiul eliberat intre gara si pasajul Basarab s-a propus construirea unui centru de afaceri, iar in zonele de triaje a fost propusa constructia a doua eco-cartiere.

În septembrie 2016, CEP a venit cu un plan revizuit pentru Gara de Nord. Soluţia propusă este mutarea Gării principale (Terminalul A) la o distanta de circa 1.3 km, la nord de Podul Grant. Ea ar fi legata de mijloacele de transport in comun de pe Calea Grivitei. Gara s-ar construi simultan cu un mall adiacent si ar permite functionarea neintrerupta a Garii de nord prin construirea unei structuri usoare pe liniile de cale ferata existente in zona propusa pentru Terminalul A.

Bucureştiul ar putea fi schimbat RADICAL. Vedeţi AICI cum ar putea arăta Gara de Nord şi ce s-ar construi acolo!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cale ferata,
construire,
gara de nord,
propunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.