Cei mai sănătoşi oameni din România? Au apă minerală la robinete. Dar animalele… „Beau vacile apă minerală într-o veselie”

Postat la 12 ianuarie 2018 469 afişări

Există o localitate în România unde oamenii şi animalele beau zilnic apă minerală. Stau pe un zăcământ de apă minerală care însă nu este valorificat. Oamenii din Pogăneşti, judeţul Timiş spun că apa are proprietăţi benefice.

Cei mai sănătoşi oameni din România? Au apă minerală la robinete. Dar animalele… „Beau vacile apă minerală într-o veselie”

– E apă minerală, unii oameni beau şi se şi vindecă de apa asta.

– Am arsuri la stomac şi beau în fiecare dimineaţă jumătate de litru şi mi-e mai bine. Beau animalele, se fierbe fasolea, la orice îi bună.

Zăcământul de apă minerală a fost descoperit în 2012, din întâmplare, informează Digi 24.

„În urmă cu şase ani, autorităţile au început săpăturile pentru introducerea sistemului de canalizare în localitate. Aici au făcut primul foraj şi la 200 de metri adâncime au descoperit apă. Imediat şi-au dat seama că este vorba despre apă minerală după mirosul puternic de fier”, relatează Caterina Ledrer, jurnalist Digi24 Timişoara.

Probele trimise la un laborator din Bucureşti au confirmat că apa este natural minerală. Problema autorităţilor este că nu pot exploata zăcământul. Bugetul comunei nu permite o astfel de investiţie şi nicio firmă nu s-a arătat interesată până acum.

„Se poate deschide şi un centru spa. I-am făcut analizele la Bucureşti, am vrut să vedem ce are şi am făcut o comparaţie cu apa minerală de la Buziaş. Calitatea apei este chiar mai bună ca la Buziaş. Apa este introdusă în reţea: la maşini de spălat, la tot. Beau vacile apă minerală într-o veselie”, spune Dumitru Pecorat, primarul comunei Bârna.

Autorităţile locale nu pot cere finanaţări europene nerambursabile pentru a exploata apa minerală pentru că localitatea Pogăneşti nu are statut de staţiune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.