Cea mai nouă mutare a unui gigant din industria auto: General Motors se pregăteşte să investească peste 2 miliarde dolari în construcţia de camioane şi SUV-uri electrice

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 ianuarie 2020 59 afişări

Cea mai nouă mutare a unui gigant din industria auto: General Motors se pregăteşte să investească peste 2 miliarde  dolari în construcţia de camioane şi SUV-uri electrice

General Motors Co va investi 2,2 miliarde de dolari în uzina din Detroit-Hamtramck, pentru construirea de camioane electrice şi SUV-uri, o mişcare care ar crea 2.200 de locuri de muncă, a declarat producătorul auto, citat de Reuters. 

Compania a precizat că primul său ehicul electric va fi un pickup, a cărui producţie va începe la sfârşitul anului viitor şi va fi urmat de un vehicul autonom, Cruise Origin.

GM a prezentat săptămâna trecută un prototip al unui vehicul fără şofer, pentru servicii de ride-sharing.

Compania a anunţat anul trecut că va investi 7,7 miliarde de dolari în fabricile sale din SUA în următorii patru ani.

Uzina Detroit-Hamtramck operează în prezent o schimbare de producţie şi construieşte Cadillac CT6 şi sedanul Chevrolet Impala.

Uzina va fi în oprită timp de câteva luni de la sfârşitul lunii februarie, pentru ca GM să înceapă modificările necesare trecerii la producţia de camioane electrice şi SUV-uri.

Şi Ford va începe să construiască pickup-uri electrice premium la sfârşitul anului 2021, la o uzină de montaj din zona Detroit. Ford şi GM se aşteaptă ca producţia anuală de camioane electrice să ajungă la aproximativ 40.000 de unităţi până în 2024, au spus analiştii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gm,
maşini electrice,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.