Cea mai mare victimă a războiului comercial pornit de Trump: Qualcomm renunţă la o achiziţie de peste 40 de miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 iulie 2018 297 afişări

Cea mai mare victimă a războiului comercial pornit de Trump: Qualcomm renunţă la o achiziţie de peste 40 de miliarde de dolari

 Qualcomm a renunţat la oferta de 44 de miliarde de dolari pe care o lansase pentru producătorul rival de chipuri NXP Semiconductors, după ce China a refuzat să aprobe cel mai mare deal din industrie înainte de termenul final, potrivit Bloomberg.

Preluarea ar putea fi cea mai mare victimă de până acum a conflictului comercial dintre China şi Statele Unite, în contextul în care celelalte jurisdicţii din lume au aprobat tranzacţia în urmă cu câteva luni.

Qualcomm a renunţat oficial la tranzacţie după ce organele de reglementare din China nu au aprobat tranzacţia până la termenul limită din noaptea de 25 iulie. China a anunţat că tranzacţia nu ar avea legătură cu tensiunile comerciale, însă tăcerea organelor de reglementare i-a determinat pe specialişti să concluzioneze că aceasta este de fapt cauza.

Anunţată iniţial în octombire 2016, tranzacţia eşuată afectează ambele companii. Qualcomm va fi forţată să confrunte singură piaţa automotive în contextul în care încearcă să se îndepărteze de dependenţa faţă de piaţa smartphone-urilor, unde se confruntă cu o competiţie din ce în ce mai aprigă.

La începutul zilei de miercuri, Qualcomm a anunţat că intenţionează să plătească celor de la NXP o taxă de 2 miliarde de dolari cash şi că va cumpăra acţiuni de peste 30 de miliarde de dolari.

Acum, managementul NXP trebuie să găsească o modalitate de a convinge investitorii de viitorul prolific pe care l-ar putea avea compania dacă rămâne independentă.

„Nu am văzut nimic în viitorul apropiat care să ne facă să credem că merită să mutăm termenul limită. Probabil au fost forţe mai mari decât noi implicate”, a transmis Steve Mollenkopf, CEO al Qualcomm. „Încă susţinem logica tranzacţiei”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
miliarde,
renuntare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.