Ce spune Ciolacu, despre procesul Roşia Montană:

Autor: Cosmin Pirv Postat la 09 februarie 2024 83 afişări

Ce spune Ciolacu, despre procesul Roşia Montană:

Premierul Marcel Ciolacu a spus vineri că România se va descurca şi dacă pierde şi dacă câştigă procesul Roşia Montană.

Întrebat vineri despre procesul cu Roşia Montană, premierul le-a spus jurnaliştilor: „Să aşteptăm decizia”.

„Eu ce vă promit este că o să ne descurcăm şi dacă pierdem, şi dacă câştigăm. E adevărat, dacă o să câştigăm o să ne fie mai uşor”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are România bani să plătească în cazul în care pierde procesul, şeful Guvernului a spus: „Şi ce facem, închidem România şi plecăm acasă şi fugim cu toţii, o să găsim soluţii, cum este şi normal, dar să aşteptăm decizia”.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că toţi românii vor afla adevărul despre acest proces.

Întrebat în urmă cu o săptămână dacă România riscă să piardă acest proces şi dacă va trebui să plătească 2 miliarde de dolari, premierul a spus. „Eu m-am obişnuit ca notele de plată să-mi vină mie, ca şi prim-ministru, pentru toate tâmpeniile făcute de alţii. (...) înţeleg că până pe data de 10 va veni şi o decizie definitivă în cazul Roşia Montană”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a spus, joi, că Guvernul este pregătit să primească decizia, care e posibil să fie comunicată vineri, dar este posibil să fie la o altă dată.

Roşia Montană a intrat în patrimoniul UNESCO în vara anului 2021, „recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului cât şi necesitatea luării de măsuri urgente de protecţie”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roşia montană,
proces,
ciolacu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.