Ce spune Ciolacu, despre majorarea impozitelor pe locuinţe

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2022 48 afişări

Decizia majorării impozitării locuinţelor este descentralizată, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România”.

Ce spune Ciolacu, despre majorarea impozitelor pe locuinţe

„Asociaţiile municiilor, oraşelor, au spus că neterminându-se digitalizarea, nu se poate aplica acea grilă notarială şi atunci s-a luat decizia să laşi, să descentralizezi către autorităţile locale. Vorbim de descentralizare, când o facem dăm înapoi şi criticăm. Am descentralizat aceste taxe către autorităţie locale, ele creând un echilibru bugetar”, spune Marcel Ciolacu.

El a adăugat că România are cele mai mici venituri din UE din impozitarea proprietăţilor, sub 2%, iar media europeană este de 4,6%.

„Există o diferenţiere corectă, una este o clădire în mijlocul Bucureştiului şi alta e o clădire în mijlocul municipiului Hunedoara. Vorbim de o plajă pe care am lăsat-o. Unele autorităţi locale poate nu vor să facă nicio mărire dar o diferenţiere de zone şi unde există proprietăţile trebuie să existe. Este un amendament la care vor veni norme de la Ministerul de Finanţe. Trebuie să înţelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România. Nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locaţii, în alte judeţe”, încheie liderul PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
impozite,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.