Ce se mai întâmplă pe piaţa asigurărilor. Asigurările generale au prins viteză crescând cu 10% în primele nouă luni. Asigurările de viaţă: plus 5%

Autor: Mircea Nica Postat la 10 decembrie 2019 26 afişări

Comparativ, ritmul de creştere înregistrat în primele nouă luni din 2018 pe segmentul asigurărilor generale a fost mult mai lent, de doar 1,65% faţă de 9 luni din 2017, iar asigurările de viaţă creşteau anul trecut cu aproape 4%.

Ce se mai întâmplă pe piaţa asigurărilor. Asigurările generale au prins viteză crescând cu 10% în primele nouă luni. Asigurările de viaţă: plus 5%

Asigurările de viaţă au atins un volum al primelor brute subscrise de 1,66 mld. lei, în creştere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce asigurările generale au ajuns la o valoare a subscrierilor de 6,46 mld. lei, în creştere cu 10% comparativ cu primele nouă luni din 2018, potrivit datelor prezentate de Florin Golovatic, directorul direcţiei de supraveghere şi control al sectorului de asigurări-reasigurări al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cumulat, pe segmentul asigurărilor generale şi de viaţă volumul primelor brute subscrise a depăşit în primele nouă luni din acest an 8,1 mld. lei, cu aproape 9% peste nivelul din aceeaşi perioadă din 2018.

Comparativ, ritmul de creştere înregistrat în primele nouă luni din 2018 de piaţa asigurărilor a fost de doar 2,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Asigurările generale au prins viteză faţă de creşterea înregistrată în primele nouă luni din 2018, de doar 1,65%. Pe de altă parte, asigurările de viaţă au rămas la o creştere modestă de 5% în primele nouă luni din 2019, pe când în primele nouă luni din 2018 au înregistrat o creştere de aproape 4%. „În primele nouă luni din anul 2019, volumul total al primelor brute subscrise a fost de 8,13 mld. lei, în creştere cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut.“

„Volumul de 8,13 mld. lei a primelor subscrise, reprezintă aproximativ aceeaşi sumă şI în volumul de prime brute încasate, ceea ce la un curs de 4,7 lei/euro ar însemna circa 1,7 miliarde de euro în primele nouă luni din 2019î.

Analizând evoluţia pe o perioadă de 20 de ani a volumului de prime brute încasate în primele nouă luni, nivelul din  2019 este de 6,5 ori mai mare decât volumul de subscrieri din anul 1999, în valoare de 262 mil. euro, a arătat Florin Golovatic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.