Ce se întâmplă când americanii strâng cureaua

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 iunie 2013 218 afişări

Economia americană a crescut în primul trimestru cu numai 1,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, a reieşit din ultimele statistici oficiale, care revizuiesc estimarea anterioară referitoare la o creştere de 2,4%.

Ce se întâmplă când americanii strâng cureaua

Ştirea i-a luat prin surprindere pe economiştii americani, care nu se aşteptau la o revizuire atât de importantă, de natură să scadă prognoza pentru tot anul 2013 undeva spre 1,6% - mult sub rata de creştere pe termen lung a SUA, de cca 3%. Aceasta înseamnă că economia este încă vulnerabilă la şocuri şi că va dura mai mult ca şomajul să fie redus de la nivelul actual de 7,6%.

Rezultatul pentru primul trimestru este însă mai bun decât cel din ultimele trei luni ale anului trecut, când economia a crescut doar cu 0,4%, şi ilustrează efectul unor reduceri drastice a cheltuielilor statului (cu 8,7% în ianuarie-martie, după o reducere 14,8% în trimestrul anterior), urgent necesare pentru reducerea deficitului fiscal.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-se-intampla-cand-americanii-strang-cureaua-11052070
11052070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.