Ce scrie presa internaţională despre noile măsuri fiscale anunţate de Guvern

Postat la 19 decembrie 2018 336 afişări

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre noile măsuri fiscale anunţate de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ce scrie presa internaţională despre noile măsuri fiscale anunţate de Guvern

"Bursa de Valori din România este în scădere cu aproape 12% în urma noilor propuneri de taxe", titrează site-ul publicaţiei Financial Times.

Reforma cunoscută sub denumirea de "taxa pe lăcomie", va include de asemenea noi taxe asupra companiilor din domeniile energiei şi telecomunicaţiilor, care vor fi obligate să plătească 3% din cifra de afaceri, a anunţat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, citat de Financial Times.

Indexul bursei de valori de la Bucureşti a scăzut cu 11,9%, aflându-se în cea mai mare scădere încă din 2009, potrivit Refinitiv. Este de asemenea cea de a doua cea mai mare scădere încă de la sfârşitul anilor 1990.

Publicaţia Financial Times menţionează că Romgaz şi OMV Petrom au scăzut cu peste 5% fiecare.

Agenţia Reuters relatează că Guvernul român a avut o abordare oscilantă a intenţiilor privind taxele, anul trecut, provocând incertitudine în rândul investitorilor şi afectând cursul valutar al leului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internare,
presa,
scadere,
financial times

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.