Ce scrie presa internaţională despre înfrângerea Serenei Williams de către Simona Halep

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 22 octombrie 2014 133 afişări

Presa internaţională a evocat victoria Simonei Halep asupra liderului clasamentului WTA, Serena Williams, precizând că românca a "umilit-o", "distrus-o", "devorat-o" şi "dominat-o" pe sportiva din Statele Unite ale Americii.

"Numărul 1 mondial Serena Williams a suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din lunga şi ilustra sa carieră, fiind umilită, miercuri, cu scorul 6-0, 6-2 de românca Simona Halep la Turneul Campioanelor. De 18 ori triumfătoare la turneele de Grand Slam, Williams a câştigat doar nouă puncte în setul inaugural. Câştigătoarea ultimelor două Turnee ale Campioanelor, care avea 16 victorii la rând în această competiţie, a servit şapte duble greşeli şi s-a chinuit să-şi găsească ritmul, în timp ce numărul 4 mondial a obţinut prima sa victorie împotriva americancei de 33 de ani", a notat iol.co.za.

Straits Times a scris că Simona Halep a realizat o mare supriză la Turneul Campioanelor de la Singapore, românca jucând sclipitor. "Mare surpriză la Finalele WTA, după ce Williams a fost demolată cu 0-6, 2-6 de Halep. Turneul Campioanelor a fost martorul unei mari surprize miercuri, după ce numărul 1 Serena Williams a suferit o înfrângere rară, scor 0-6, 2-6, în faţa unei sclipitoare Simona Halep. În timp ce înaintea turneului erau îngrijorări asupra stării de sănătate a lui Williams, nimeni nu ar fi putut anticipa cât de rău va juca americanca împotriva adversarei din România, care nu o învinsese în precedentele trei întâlniri", a precizat Straits Times.

Tennisworlditalia.com a menţionat că Serena Williams a primit o lecţie de tenis din partea româncei, care a jucat perfect. "Românca a fost perfectă în faza defensivă şi a fost ajutată de numeroasele erori neforţate ale Serenei, peste 30, plus şapte duble greşeli. În puţin mai mult de o oră de joc, Simona Halep şi-a asigurat practic calificarea în semifinale prin cea mai importantă victorie din cariera ei. Această victorie arată cu adevărat creşterea din ultimii ani a jucătoarei din Constanţa", a subliniat sursa citată.

Gazzetta dello Sport a scris "O nouă surpriză la Singapore, Halep o bate pe Serena", în timp ce livetennis.it a notat că "SuperHalep o domină pe Serena Williams. Calificarea este la un pas".

Eurosport.fr este de părere că Serena Williams a fost devorată de Simona Halep. "Serena Williams, devorată de Halep. Senzaţionala Simona Halep a terminat repede cu Serena Williams, aceasta fiind prima înfrângere a americancei la Turneul Campioanelor din 2008. Ultima înfrângere a Serenei Williams în care a câştigat doar două ghemuri a avut loc când ea avea 16 ani, fiind învinsă de Joanette Kruger din Africa de Sud, 6-1, 6-1, la Oklahoma City", a adăugat eurosport.fr, în timp ce cotidianul francez L'Equipe a scris că Halep a distrus-o pe Serena Williams.

Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.

Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
HALEP,
PRESĂ
/actualitate/ce-scrie-presa-internationala-despre-infrangerea-serenei-williams-de-catre-simona-halep-13438324
13438324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.