Ce s-a întâmplat cu WhatsApp în noaptea de miercuri spre joi

Autor: Ioana Matei Postat la 04 mai 2017 7831 afişări

Unii utilizatori nu au putut recepţiona sau trimite mesaje, iar alţii nu au putut să utilizeze aplicaţia deloc.

Ce s-a întâmplat cu WhatsApp în noaptea de miercuri spre joi

Utilizatorii WhatsApp au avut parte de o surpriză neplăcută în noaptea de 3 spre 4 mai: unii dintre ei nu au putut să trimită sau să recepţioneze anumite mesaje, iar alţii nu au putut nici măcar să deschidă conversaţiile din istoric.

Potrivit presei internaţionale, problemele ar fi apărut mai ales în Europa de Vest, Coasta de Est a Statelor Unite şi în America de Sud; totuşi, potrivit informaţiilor Business Magazin, şi utilizatori din România s-au confruntat cu acestea. Spre deosebire de alte aplicaţii populare, WhatsApp nu îşi alertează utilizatorii când se întâmplă astfel de defecţiuni; există un cont de Twitter care ar trebui să folosească acestui scop, dar nu a mai fost folosit de reprezentanţii companiei din 2014, deşi acesta are mai mult de 2 milioane de followers. Potrivit presei internaţionale, cauza acestor probleme ar fi legată de serverele companiei.

”Suntem conştienţi de pana prin care trece aplicaţia şi lucrăm la remedierea acesteia”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt după acest incident.

Problema a fost reparată după câteva ore. ”Mai devreme în cursul acestei zile, utilizatorii WhatsApp din mai multe părţi ale lumii nu au putut să acceseze aplicaţia timp de câteva ore. Am rezolvat acum problema şi ne cerem scuze pentru inconvenienţă.”

WhatsApp are peste 1 miliard de utilizatori în toată lumea. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.