Ce noutăţi aduce unul dintre cele mai importante evenimente ale sfârşitului de an din domeniul artei

Autor: Andra Stroe Postat la 28 noiembrie 2018 66 afişări

Arte în Bucureşti 2018, eveniment organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România şi susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti prin Expo Arte, va prezenta în luna decembrie o selecţie de lucrări din creaţia a peste 50 de artişti bucureşteni.

Ce noutăţi aduce unul dintre cele mai importante evenimente ale sfârşitului de an din domeniul artei

Curatorul ediţiei din acest an este Călin Stegerean, critic de artă şi manager cultural. Evenimentul se va desfăşura între 6 şi 19 decembrie, în galeriile Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti şi în alte spaţii de expunere, unde accesul publicului va fi gratuit. Proiectul Arte în Bucureşti este o iniţiativă menită să faciliteze accesul la cultură şi să valorifice creaţia artistică produsă în Capitală.

Tema expoziţiei din cadrul Arte în Bucureşti 2018 a fost inspirată de amplele dezbateri care au animat societatea românească în această toamnă pe tema  familiei şi a cuplului. „Astfel, expoziţia prezintă pentru prima dată publicului creaţiile artistice realizate de cupluri de artişti, împreună sau individual, cele care au rezultat ca urmare a unor afinităţi personale sau acelea care provin din familii de artişti, întinse uneori pe mai multe generaţii. Deşi la selecţia lucrărilor s-a avut în vederea cea mai înaltă calitate artistică, aceasta este o expoziţie în primul rând despre autorii ei”, declară Călin Stegerean, curatorul Arte în Bucureşti 2018.

Reka Dup şi Darie Dup, Marian Zidaru – Victoria Zidaru, Olga Morărescu-Mărginean - Viorel Mărginean - Alexandru Mărginean, Catalin Bădărău, Bianca Mann, Scutaru Elena - Scutaru Marcel, Ion Nicodim - Ariana Nicodim sunt doar câteva dintre numele artiştilor care vor expune în cadrul galeriilor de artă Orizont, UNA Galeria, Galateca, Mobius Gallery -  UnSpaţiu, Lavacow şi Căminul Artei.

Inaugurarea evenimentului va avea loc în data de 6 decembrie, ora 16.00 la UNA Galeria, printr-o masă rotundă cu titlul „Amoruri şi genealogii artistice”, la care vor participa criticii şi istoricii de artă Ruxandra Garofeanu, Magda Cârneci, Călin Stegerean şi Ioana Marinescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
arta,
eveniment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.